Vhodné vybavení je i pro amatérské hokejistu zásadní

Přidejte i vy své hodnocení

Hokej je v našich zeměpisných šířkách stále jeden z nejatraktivnější sportů, a to i přesto, že na mezinárodní scéně se nám už tolik nedaří a ani v NHL již nemáme tolik hvězd jako dříve. 

Nicméně já jsem hokej nezačal hrát kvůli Jágrovi nebo Čajánkovi, ale protože jsem potřeboval nějaký sport, kde se můžu adekvátně hýbat.

Hokej je k tomuto účelu naprosto skvělý, nicméně také poměrně finančně náročný. Naštěstí je možné si některé věci sehnat z druhé ruky.

Hokejka je základ

Zatímco fotbalista se spokojí pouze se svými nohami, hokejista potřebuje mít v ruce tu správnou hůl. Hokejky se dají pořídit za relativně malé peníze, ovšem hodně záleží na tom, jestli chcete hrát na betonu nebo vyrazit rovnou na led. 

Já už na betonu nehrál ani nepamatuju. Všechna hokejová klání tedy prožívám přímo na ledě. A tam je potřeba mít už kvalitnější hůl, jelikož se nehraje s tenisákem, nýbrž s pukem. 

Takové hokejky už nestojí pouze několik stovek, ale nějakou tu tisícovku. Na druhou stranu jsou lehčí a mnohem více vydrží.

Správné obutí

Když jsem začínal, musel jsem nosit lední brusle po bráchovi, které mi byly trochu malé. Na puchýře, které jsem z nich měl, nikdy nezapomenu. Každý, kdo chce bruslit, nejen hrát hokej, by si měl vybrat obutí, které mu dokonale sedí. V opačném případě si bruslení příliš neužije.

Do jisté míry nevadí, když jsou brusle o něco málo větší, jelikož se dá tenhle problém spravit ponožkami, ale malé brusle jsou jednoznačně zlo, kterému byste se měli vyhnout.

Výstroj

Ani při amatérských zápasech na rybníku se nevyplácí ignorovat výzbroj. Chrániče na holeně by měl nosit povinně každý, stejně jako suspenzor a chrániče trupu. Všechno tohle je možné sehnat z druhé ruky, třeba na internetu. Za pár kaček se tak dá docela dobře vybavit, a to i včetně hokejového dresu

Co je však potřeba mít vždy své a v prvotřídní kvalitě, to je helma, potažmo brankářská maska. Člověk totiž nikdy nemůže s jistotou vědět, jestli není na bazarové helmě nějaká dobře ukrytá prasklina.

Tvorba webových stránek: Webklient